♥ Pad thai

Gjorde en riktigt god pad thai till middag igår!
 
 
3 kycklingfileer
300 gram nudlar / risnudlar
2 gul lök
3 vårlökar
 
Pad Thai såsen:
1  msk fisksås
1 1/2 msk ostronsås
1/2 – 1 msk soya
3 vitlöksklyftor
3 msk vatten
saften av 1 lime
1- 2 chilifrukter
1 tsk med socker
 
2 1/2 dl  groddar
2 ägg (lättvispade)
 
Garnering : Hackad färsk koriander & hackade jordnötter
 
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning.
Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivat den i rejäla klyftor – stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg.  Gör såsen : blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili. Blanda ner nudlar, hackad vårlök , och groddar och fräs med lite mer olja , rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem , låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.
 
Klart att servera.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0